Wednesday, November 2, 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ




Οι Αχαρνείς, είναι μια περιοχή, που μπορεί να καμαρώνει για την πολιτισμική της κληρονομιά. Ως ΙΕΡ.ΑΚ.Σ ΑΧΑΡΝΩΝ, ωφείλουμαι να αναδείξουμε αυτήν την κληρονομιά και να χτίσουμε μια γερή βάση πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Για αρχή, πρέπει να προτρέψουμε όλους τους Έλληνες Μενιδιάτες, να γνωρίσουν την κληρονομιά τους. Το να γνωρίζει ένας άνθρωπος την ιστορία και τον πολιτισμό του είναι σωτήριο, διότι έτσι θα μάθει να αγαπάει και να σέβεται τον τόπο του.

Είναι βασικό τα παιδιά μας να πηγαίνουν εκδρομές στα μουσεία της περιοχής, όπως επίσης και στους αρχαιολογικούς μας χώρους και φυσικά να διδάσκονται την ιστορία την ελληνική και της πόλης μας, ώστε να μάθουν να την αγαπάνε και να την προστατεύουν.


Θα κάνουμε εκδηλώσεις ιστορίας και ελληνισμού, συνοδευόμενες απο αρχαία ελληνική μουσική και θεατρικές παραστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προωθήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά την πόλη μας.

Στα ξεχωριστά σχολεία για τους Έλληνες που θα δημιουργήσουμε, θα έχουμε τα δικά μας βιβλία ιστορίας και πολιτισμού, θα δώσουμε μεγάλη βάση στην αρχαία ελληνική γλώσσα και φυσικά θα διδαχτούν την αρχαία ελληνική μουσική με τα φυσικά της μουσικά όργανα.

Η ελληνική θρησκεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, γι αυτό και θα την προωθήσουμε, όπως επίσης θα παρέχεται χώρος στους Έλληνες, ώστε να αποδίδουν την αρμόζουσα λατρεία στους Έλληνες θεούς. Στα σχολεία μας θα υπάρχει μάθημα ελληνικής θρησκείας, μυθολογίας και κοσμοθεωρίας, ώστε τα παιδιά μας να οικοδομηθούν με πραγματικές ελληνικές αξίες και να έχουν ως παραδείγματα τον Ηρακλή και τον Θησέα αντί του Αβραάμ και Μωησύ.

Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά οι αξίες και η συμπεριφορά ενός έθνους. Το να κρατάμε την πόλη μας καθαρή και να μην πετάμε απορρίμματα στους δρόμους είναι πολιτισμός, το να σεβόμαστε την πανίδα και την χλωρίδα και να την προστατεύουμε είναι επίσης πολιτισμός. Όποιος καταστρέφει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, όποιος σκοτώνει ή βασανίζει ζώα και όποιος ρυπαίνει την περιοχή, θα πρέπει να έχει σοβαρές συνέπειες. Πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή σε ανθελληνικές και απολίτιστες συμπεριφορές.


No comments:

Post a Comment